Om

OM

CORONA

Vi söker sångare!

Kören Corona är en fristående, blandad kör med en varierande repertoar. Kören har sina rötter från Chalmers sångkör och består idag av ett trevligt och glatt gäng som verkligen tycker om att sjunga.


Vi övar varje måndag mellan kl 19:00-21.00 i en samlingslokal, i anslutning till Härlandakyrkan, Göteborg


Välkommen att provsjunga med oss på måndagar!


Våra dirigenter

Andressa Queiroz

Andressa Queiroz är vår huvuddirigent och musikaliska ledare. Andressa är utbildad på musikhögkolan i Göteborg och undervisar som musiklärare. Andressa är född och uppvuxen i Brasilien, men har även bott i Texas. Sedan många år bor och arbetar hon nu  i Sverige. Andressa är med och verkar i Sångensemblen Amanda. Hon är även körledare för en barnkör och undervisar enskilda elever som sångpedagog. Bland Andressas styrkor är hennes otroliga energi och glädje. Hon jobbar mycket med sångklanger och olika övningar som utvecklar körens musikaliska förmåga. 


Johan Hogenäs

Född 1962 och medlem i Sångensemblen Amanda sedan 1989 där han i många år har ingått i konstnärliga rådet. Han har också fungerat som musikalisk ledare för Amanda en period. Med sina arrangemang och många kvaliteter som artist och musiker har han varit en viktig kugge i många Amanda-produktioner. Som sedan länge frilansare, rör han sig fritt mellan olika verksamheter: Artist/musiker/pedagog med fokus på body percussion och röst, körledning, regi, filmproduktion. Musikaliskt bred men jobbar gärna med world music/folk, pop/rock, madrigaler. Föredrar rytmiskt driv men varvar gärna med något lyriskt förtätat.